Linyola es troba emplaçada sobre una elevació de 248 m sobre el nivell del mar des d’on domina part de la plana d’Urgell. És la població més septentrional de la comarca del Pla d’Urgell i, també, la segona amb més habitants (2.717). En total, compta amb 29 km2 d’extensió. Limita amb pobles de la mateixa comarca -Bellvís, el Poal, el Palau d’Anglesola, Ivars d’Urgell- i de la Noguera -Vallfogona de Balaguer, Penelles i Bellcaire d’Urgell-. 

La carretera local provinent de Mollerussa és el seu eix principal de comunicació. Aquesta, es bifurca cap a Bellcaire i cap a Penelles i dona també accés a la carretera comarcal de Balaguer a Tàrrega. 

El seu paisatge agrícola actual va experimentar un canvi radical quan a mitjans del segle XIX es va construir el canal d’Urgell –un conjunt de canals i séquies- i es va passar dels conreus de secà –blat, oliveres, ametllers...- als conreus de regadiu. Avui s’hi produeix principalment blat de moro, alfals, ceba, blat i ordi, a més d’algunes plantacions de fruiters.

Són diversos els punts d’interès amb què compta la vila. D’una banda, destaca l’església de Santa Maria, d’estil gòtic del segle XV. Compta amb l’únic campanar de Catalunya vuitavat, amb quatre torres de vigilància construït per l’arquitecte Bartomeu Roig. Avui en dia, a més a més, també és un fantàstic mirador a 360 graus. 

Així mateix, també són interessants les diverses rutes que recorren el poble i els seus camins, a partir de les quals es poden descobrir els meravellosos paisatges de la plana de l’Urgell i els múltiples elements patrimonials de Linyola. 

Alguns elements interessants a visitar propers a la vila són l’Estany d’Ivars i Vila-Sana; el Congost de Mont-rebei; la ciutat de Lleida i la seva espectacular catedral, la Seu Vella; o el Parc Astronòmic del Montsec, a Àger.