Per a totes les persones que visiteu i contacteu a través d’aquest aparador virtual de l’Ajuntament i poble de Linyola heu de saber que, la principal intenció d’aquest portal telemàtic és millorar els lligams de comunicació i connexió entre el veïnatge i el consistori. També té la voluntat de ser finestra oberta al món per donar a conèixer la nostra idiosincràsia; el nostre patrimoni històric, ambiental, cultural i sobretot humà.

Així entre altres accions pretenem millorar les interrelacions ja habituals i comunes com les vinculades a les gestions administratives, d’agenda cultural i d’activitats i/o d’intercanvi d’informació.

És la nostra voluntat anar ampliant aquesta informació per tal de donar compte a la ciutadania de l’activitat i de la gestió dels recursos públics que estan a l’abast del nostre ajuntament i configurar un sistema de relacions que sigui més interactiu i participatiu.

Linyola amb aquest nou aparador, vol sorprendre també a visitants i persones curioses.

Situada al vell mig de la Plana d’Urgell , regada pels rius Ondara, Corb i sobretot per una extensa xarxa de canals i sèquies, continua vindicant i fent gala d’una naturalesa de genètica emprenedora, participativa i solidària.

En el nostre mosaic rural i paisatge planer és indiscutible el pes de l’agroindustria, hi trobem una xarxa de serveis variada i es ben viu l’orgull pels nostres símbols, entitats i associacions. En destaca:

  • La concentració de maquinaria agrícola és de les més elevades d’Europa.
  • La cassola de tros de Linyola, les receptes amb caragols i productes de la terra com la camamilla.
  • Les empremtes dels ibers, romans i àrabs. L’església de Linyola, far de ponent i catedral del Pla. La trama medieval del nucli antic i les sitges.
  • Els referents culturals, esportius i socials en son, la revista Barret Picat, l’associació de Dones, el Pessebre Vivent, el Parc de Nadal, les Aules d’Extensió Universitària i els vehicles i tractors antics. L’Escala en Hi-Fi, les Festes Majors i les Fires. El futbol, el futbol sala, l’atletisme, el ciclisme i el Centre Excursionista. El Cau, les AMPES, l’escola pública, la bressol i l’escola municipal de música, entre altres.

I tot interconnectat per una teranyina de camins i vials de comunicació, que al nostre terme i l’interior del poble sumen més de 100 quilometres . D’aquests una setantena resten senyalitzats i/o georeferenciats per rutes tematitzades ( Camí de Sant Jaume, variant Sant Joan de la Penya, Catigat Pla d’Urgell, Caminada Mascançà, Cursa del Caragol, Rutes Saludables i Patrimonials) que posen en valor més d’un centenar d’elements referencials tant materials com immaterials, alguns ja esmentats.

Linyola; Un poble d’interior ben a prop dels punts d’interès i de totes les capitals de Ponent. A prop també de la muntanya i de la costa, amb bona oferta de serveis, d’establiments i comerços, restauració i acollida que permeten generar l’excusa perfecta per viure-la.

Benvinguts i benvingudes a Linyola, un poble planer.