Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Un personatge singular i un mural de somni, novetats de la Fira de la Camamilla de Linyola i la Festa Major

per la VI Fira de la Camamilla s’ha fet un nou mural, «El somni de Lucia», obra de l’artista gràfica Ana Pulido (que ja va fer el mural del Pessebre Vivent)

19/05/2019

 
 

Són novetats d’aquesta doble festa, dels 17 al 20, amb la Fira el 19, que s’ha presentat a la casa de la vila de Linyola i on han parlat l’alcalde Àlex Mases, i la membre de la Comissió de Festes, Meritxell Queralt.

Mases ha recordat que es tracta d’una «fira de pobles» i on es volen mostrar les «potencialitats» del municipi al temps que ha dit que enguany no hi ha ornades tècniques. Els més matiners, entere les vuit i les nou del matí, seran els tractors antics, dels que se n’esperen uns 90, i que a migdia faran una gimcana a la plaça Planell.

La Fira, a partir de les deu del matí, es repartirà entre el carrer Major i la plaça de l’Església.

S’han preparat diversos tallers relacionats o amb la camamilla de protagonista, actuacions musicals, exposicions (a Cal Formiguera i al Molí de l’Oli), la II Trobada de Patchwork o la novetat de la I Trobada d’Urban Sketchers, on s’espera una trentena de dibuixants de carrer.

Àgora

La plaça de l’Església acollirà tres àgores, entre dos quarts de dotze i la una del migdia.

La Saludable, amb la terapeuta Magda Romaní, que parlarà de plantes i teràpies naturals. La Literària celebrarà els 40 anys de l’associació cultural i revista Barret Picat així com la presentació dels darrer llibre del dibuixant Ermengol. Per últim, la Culinària reunirà tres xefs locals que faran demostracions i oferiran tastos als assistents.

Visita a l’església

La doble festa també coincidirà amb una visita guiada a l’església, en le matesix format que es va engegar a l’abril i que es vol fer de manera mensual.

Festa Major

Pel que fa a la Festa Major, obrirà divendres amb la Chuky i la Festa de les Cassoles de Tros, que fan 45 anys.

Repeteix l’Escape room i s’incopora un simulador de Fortnite, cercavila, circ, activitats per a infants, actuacions musicals de ball i pel jovent, i el fina lde festa, dilluns, amb l’espectacle «Bona nit, benparits» de Fel Faixedas.

(Text Vilaweb Mollerussa)