Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Un concurs gastronòmic, el ‘Tracto-Cine’ i la trobada de ‘Patchwork’ són algunes novetats de la 5ª Fira de la Camamilla

Enguany la mostra coincideix amb la Festa Major de Linyola, a fi d’obtenir més repercussió i visites en ambdues celebracions

15/05/2018

Aquest cap de setmana se celebra a Linyola la 5a edició de la Fira de la Camamilla i dels Tractors Antics, coincidint també amb la Festa Major del Municipi. D’aquesta manera s’aconseguirà més repercussió i afluència de gent, segons ha explicat el seu alcalde Àlex Mases. 

En aquesta edició, la planta tradicional de Linyola pren força a la cuina, ja que durant la segona quinzena de maig i la celebració de la fira especialment, les fleques, bars i restaurants de Linyola oferiran una Ruta gastronòmica. “Els establiments del municipi oferiran degustacions gastronòmiques originals i sorprenents fetes amb Camamilla de Linyola, les quals els visitants podran valorar i puntuar amb la APP del municipi. La Boscana, estrella Michelin, també s’ha adherit a aquesta iniciativa i crearà la seva pròpia mostra amb Camamilla”, descriu l’alcalde. 

Per donar més força a aquesta iniciativa, també s’ha organitzat el primer concurs de receptes de camamilla, “dividit en dues categories, la de sòlids i la de begudes. Aquest és obert a tothom i es donen premis en metàl·lic”, apunta Mases. 

Durant el cap de setmana, hi hauran jornades tècniques, exposició de tractors antics, la segona edició del concurs de contes i narracions breus, projeccions, tallers, mercat i música en directe. “Per primera vegada farem el Tracto-Cine, que és un espai habilitat per a fer cine a la fresca, però habilitat per anar-hi amb tractors. També hi haurà la primera trobada de ‘Patchwork’ i una demostració de picapedrers, organitzada per l’IES Mollerussa”, diu l’alcalde. 

En aquesta quinta edició prenen també protagonisme les associacions i entitats del poble, les quals també tindran el seu espai. “Per primera vegada al Molí del Oli hi haurà una jornada de portes obertes i una exposició de plantes aromàtiques i medicinals”, explica Mases. 

La 5a Fira de la Camamilla i tractors antics tindrà lloc el proper 19 i 20 de maig, coincidint amb la Festa Major de Linyola que començarà divendres 18 i finalitzarà dilluns 21 de maig.