Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

RECONEIXEMENT AL DIRECTOR DE LA CORAL DE LINYOLA, MANUEL BALSELLS

09/06/2020

Des de L’Ajuntament de Linyola ens volem sumar al reconeixement que han fet des de la Federació de Cors de Clavé al director de la Coral de Linyola, Manuel Balsells.

Aquesta entitat l’any 2015 va fer el primer reconeixement que coincidia amb els actes del 50è aniversari de la Coral però no va ser públic ni oficial fins ara.

Aquesta medalla s’atorga a persones que fa com a mínim 50 anys que presideixen una entitat com a directors.

El 10 d’abril de 1994 la Federació de Cors de Clavé ja va atorgar a Ramon Balsells, pare d’en Manuel,  un diploma i una medalla d’argent amb distintiu vermell per la tasca al servei del cant coral.

Tenim constància que la primera vegada que va cantar la Coral de Linyola va ser en una missa del gall del 1962, però quan va entrar a formar part de la Federació va ser l’any 1989. Per tant, podem dir que en Manuel Balsells ja porta prop de 60 anys exercint com a fundador i  director de la Coral de Linyola.

Com a anècdota recordar que la Coral de Linyola va ser l’única de les comarques de Ponent que va participar en l’arribada de la Torxa Olímpica a Empúries.

La seva filla,  Meritxell Balsells segueix les passes del seu pare ja que està al capdavant de la direcció de la Coral Bellcant de Bellcaire d’Urgell des de l’any 2007.

L’Ajuntament de Linyola vol reconèixer la tasca associativa,  de difusió i transmissió de valors que van connectats al cant Coral , per tots aquests anys de passió per la feina, dedicació i  energia, a Manuel Balsells i Balagué i a tots els membres que formen i han format part de la Coral.