Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Linyola presenta la restauració del pòrtic de l’església de Santa Maria

Amb aquesta reforma, finançada amb 20.000 euros el consistori reprendrà els treballs per catalogar el temple com a Bé Nacional d'Interès Cultural.

16/04/2018

Aquest matí s’ha dut a terme l’acte de presentació de la restauració de la portalada de l'església de Santa Maria de  Linyola, un cop han finalitzat les obres de millora, les quals van començar ara fa tres mesos i que han servit per evitar la degradació a la qual havia arribat el pòrtic a causa de l'erosió i el pas del temps. 

L’obra, la qual ha obtingut un finançament de 20.000 euros per part de la Diputació de Lleida i el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat (CRBM), ha consistit en la restauració dels elements arquitectònics i escultòrics de la façana i ha permès evitar la degradació del pòrtic, restaurant els pilars i les pedres de la portalada i aplicant elements de protecció a les figures escultòriques que s’hi conserven. 

Àlex Mases, alcalde de Linyola, ha explicat que aquesta reforma és només l’inici d’una sèrie de treballs que el municipi té previst realitzar a l’església. “En els propers anys preveiem una inversió de 100.000 euros més, els quals serviran per continuar les millores en el temple, amb la restauració de les voltes del sostre, acabar amb els problemes d’humitat, millorar l’enllumenat i la climatització i col·locar plafons informatius al campanar, per tal que els visitants puguin gaudir de la vista privilegiada que tenim de la Plana al Pirineu de Lleida”. 

Amb el pòrtic restaurat, el municipi emprendrà ara els treballs per catalogar el temple com a Bé Nacional d'Interès Cultural, “L'objectiu és posar en relleu el valor de l'església, que és l'element principal del patrimoni de Linyola i del Pla d’Urgell, ja que Santa Maria està considerada com la “catedral” del Pla”, afegeix Mases. 

L’acte ha comptat amb la presència, de Rosa Maria Perelló, vicepresidenta de la Diputació de Lleida, de Pere Canyada, rector de l’església de Linyola; Josep Borrell, director dels Serveis de Cultura de Lleida; Ramon Solé, tècnic i coordinador dels treballs de  restauració i Àngels Solé, directora del CRBM de la Generalitat; i Àlex Mases, alcalde de Linyola.