Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Linyola instal.la càmeres de seguretat als accessos de l’ajuntament

El consistori pretén acabar amb els reiterats actes incívics, sorolls fora d’hora i destrosses, denunciant als infractors que quedin enregistrats  

19/06/2018

L’ajuntament de Linyola ha instal·lat i posat en funcionament les tres càmeres de vídeo-vigilància per controlar els accessos als edificis de l'Ajuntament i a l'edifici Sociocultural de Cal Formiguera. També ha instal·lat una càmera de vídeo-vigilància a la Plaça Maria Mercè Marçal per poder controlar els accessos posteriors també de Cal FormiguerÀlex Mases, alcalde de Linyola explica que el consistori ha volgut instal·lar aquestes càmeres com a mesura de prevenció i denuncia dels reiterats actes vandàlics que succeeixen a deshores en aquella zona. “Durant els darrers anys els veïns de la zona de la Placeta han sofert i continuen patint reiterats actes incívics per part d'alguns adolescents i joves del municipi que es tradueixen en molèsties per sorolls fora d'hora, destrosses i deslluïment del mobiliari i jardins. També per escampar deixalles constantment fora de les papereres. Per aquest motiu i especialment per tal de revertir la situació a partir d'ara s'informa que s'identificaran, es notificaran i es sancionaran tots els comportaments que s'enregistrin per les càmeres de vídeo-vigilància.”, avisa Mases. 

L’alcalde assegura que tant els veïns com de l'Ajuntament han intentat parlar i fer reflexionar vers aquestes actituds nombroses vegades als infractors, malauradament sense èxit. “Aquests actes incívics i a cops vandàlics a part de generar malestar i inseguretat també generen sobre costos importants de neteja, manteniment i reposició de mobiliari i jardineria. En aquests darrers tres anys el cost d'aquestes actituds s'ha comptabilitzat en uns 15.000 euros”, quantifica Mases. 

El consistori assegura que si ho creu convenient també farà públiques les imatges a través de les xarxes socials municipals.