Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Linyola celebra el 1r sopar multicultural

Les diferents comunitats que conviuen a Linyola oferiran dissabte a la nit tasts dels menjars tradicionals dels seus països. 

30/07/2019

L’ajuntament de Linyola organitza el primer sopar multicultural. Dissabte dia 3 per la nit, les diferents comunitats que conviuen a Linyola, cuinaran a la Plaça del Planell els plats tradicionals dels seus països per a tothom que els vulgui tastar.

Es tracta d’una iniciativa del consistori per apropar la cultura d’altres països a tota la ciutadania de Linyola. Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que esdeveniments així ajuden a conèixer les tradicions i cultura d’altres països i milloren la convivència entre els linyolencs i linyolenques. “En total hi participen 8 països: Romania, Guinea, Marroc, Senegal, Brasil, Burkina Faso, Gàmbia i Catalunya; els quals els seus representants ens donaran a provar un menjar tradicional de casa seva. És una iniciativa que creiem ajuda a entendre la resta de cultures que conviuen a Linyola i milloren la convivència entre tots plegats”

Les persones que vulguin participar al sopar hauran de comprar un tiquet de 5 euros, que els donarà dret a provar tots els plats. “Es tracta de fer petits tastos i poder provar els diferents plats de tots els països que hi participen. Dissabte a la nit convertirem la Plaça del Planell en un gran restaurant, ple de taules i cadires i esperem que vingui a sopar tanta gent com vulgui. Si la festa va bé, continuarem promovent iniciatives d’aquest estil. A Linyola hi conviu gent de països molt diferents. Trobades així ens ajuden a conèixer-los millor alhora que també posem en valor la bona convivència.”

La festa començarà a les 21.30 a la plaça del Planell. Els tiquets es poden comprar als establiments habituals o el mateix dia de la trobada. La comissió de festes de Linyola també col·labora en l’organització de l’acte.