Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

La biblioteca Salvador Espriu de Linyola s'adhereix a "biblioteques amb DO- llibres i vins"

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades

31/01/2018

L’ajuntament presenta avui el programa d’activitats “Llibres i vi”. Montserrat Espina, directora de la biblioteca municipal, explica que la biblioteca Salvador Espriu s'adhereix a "biblioteques amb DO", ja que és tracta d’un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, el qual porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya. Totes les biblioteques que hi participen, ho fan en representació de la Denominació d’Origen (DO) vinícola a la qual pertanyen. De gener a novembre, cada DO té un mes atorgat. A la biblioteca de Linyola, la qual pertany a la DO Costers del Segre, li pertoca el mes de febrer. 

La regidoria de cultura, Alba Balcells exposa que “Demà donarem inici a les diferents activitats del ‘biblioteques amb DO- llibres i vins de Linyola’ amb l’exposició bibliogràfica “Literatura i vi” i que tindrà lloc a partir de les cinc de la tarda”, informa Balcells. 

Segons la regidora, aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics. “ Així doncs, durant tot el mes de febrer podrem gaudir a la Biblioteca Salvador Espriu de diferents activitats que giren entorn del vi de la cultura vitivinícola, com ara tastos guiats, tallers, xerrades, etc.”, descriu Balcells. 

Amb l’adhesió de Linyola a “biblioteques amb DO- llibres  vins", el consistori pretén dinamitzar l'espai bibliotecari conjugant la transversalitat del coneixement amb la cultura del nostre vi, a banda d’atreure nous públics,  “Linyola sempre ha tingut una relació molt directa amb el món vitivinícola. Amb l’adhesió de la nostra biblioteca al programa, volem donar a conèixer i posar en valor tot el nostre patrimoni amb el vi com a element d’arrelament territorial, descobrint amb la participació d’historiadors locals i viticultors de la comarca el vincle que el nostre poble hi té i que de ben segur, era poc conegut fins ara”, finalitza la regidora.