Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida
Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

Els camps de treball de Linyola crearan enguany la quarta ruta saludable

També es crearà una quinta ruta perimetral de 33 quilòmetres que tancarà el cercle i unirà les quatre rutes que rodegen l’entorn del municipi

09/04/2019

Linyola acollirà per quart any consecutiu joves voluntaris dels camps de treball per realitzar tasques de millora i ordenació del patrimoni. Enguany els voluntaris crearan una quarta Ruta Saludable que tindrà la major part de recorregut per la zona sud del municipi i una llargada aproximada de 5 quilòmetres. Paral·lelament a aquesta ruta, també es marcarà una altra quinta ruta perimetral que donarà la volta a tot l’entorn del municipi i unirà les quatre Rutes Saludables ja existents.

Àlex Mases, alcalde de Linyola explica que aquesta ruta perimetral tindrà una llargada de 33 quilòmetres. “El punt de sortida de totes les rutes saludables és la Plaça del Planell, just davant del consultori mèdic. A partir d’aquí totes tenen diferents llargades i dificultats. Com a novetat enguany crearem i senyalitzarem aquesta ruta perimetral que tancarà el cercle unint les quatre rutes ja existents”.

L’alcalde apunta que gràcies a les tasques de catalogació de patrimoni que ha dut a terme l’ajuntament i la creació d’aquestes rutes saludables per part dels Camps de Treball, són els mateixos ciutadans de Linyola que descobreixen parts del municipi i de l’entorn que fins ara desconeixien. “Les rutes saludables estan pensades per descobrir i realçar el nostre patrimoni a l’hora que també fomenten els hàbits saludables. La majoria de rutes estan fetes per córrer o anar a peu, a excepció de la ruta perimetral de 33 quilòmetres, la qual està més pensada per fer-la en bicicleta o a cavall.”

Mases ha explicat aquestes noves rutes avui en la presentació dels camps de treball a la demarcació de Lleida que organitza la Direcció General de Joventut per aquest estiu i que ha dut a terme la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas aquest matí a Linyola.

Casa ha explicat que en total és realitzen 17 camps de treball a la demarcació de Lleida que ofereixen un total de 300 places. D’aquests 17 camps, 10 són a Ponent (168 places). Aquestes activitats es realitzen amb la participació de diferents associacions i entitats com és el cas de l’Associació Alba, també present a la presentació. El seu representant, Lluís Nadal, ha volgut destacar el creixement personal i el treball en equip com les característiques més importants que aprenen els joves que participen en aquests camps de treball  comunitari.

La Direcció General de Joventut  destina un total de 33.246 euros enguany als camps de treball de Lleida. Els camps de treball són activitats de voluntariat adreçades a joves d’entre 14 i 29 anys, que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat durant una estada de quinze dies en període de vacances.