Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola Lleida

L’associació GRATALI és una entitat linyolenca que agrupa els grallers, els tabalers i els geganters de Linyola. L’associació es va començar a moure el setembre de 2015 i el gener del 2016 va ser legalitzada com a tal.  La idea era que volíem promoure les nostres arrels i la nostra cultura de la millor manera possible a través del ritme, la música i l’espectacle.

Cada setmana assagem els grallers i els tabalers i quan tenim un acte assagem amb els gegants. En un primer moment vam començar a assajar a una aula de l’Escola Municipal de Música de Linyola i més endavant ja se’ns va assignar una sala de l’edifici Formiguera que compartim amb la coral Flor de Lli.

Actualment la junta directiva està formada per Meritxell Queralt (presidenta), Rosa Maria Caba (vicepresidenta), Dídac Fabregat (tresorer), Alba Zurita (secretària), Maria José Almodóvar (vocal tabalers), Montse Giné (vocal grallers). L’entitat compta actualment amb una cinquantena de socis.

Des de fa un temps hem fet actuacions a Linyola pels Reis i per la Festa Major i hem fet col·laboracions amb l’Escola de Música o amb els grups de grallers d’altres pobles.