Ajuntament de Linyola Administracions públiques Linyola LleidaLinyola es troba emplaçada sobre una elevació des d’on domina part de la plana d’Urgell. El paisatge agrícola actual va experimentar un canvi radical quan a mitjans del segle XIX es va construir el canal d’Urgell –un conjunt de canals i sèquies- i es va passar dels conreus de secà –blat, oliveres, ametllers...- als conreus de regadiu. Avui s’hi produeix principalment blat de moro, alfals, ceba, blat i ordi, a més d’algunes plantacions de fruiters.

Ruta de la Font Vella

Ruta de la Font Vella

Rutes saludables

Rutes saludables

Ruta del Barret Picat

Ruta del Barret Picat

Camí de Sant Jaume

Camí de Sant Jaume

Marxa Mascança

Marxa Mascança

Catigat

Catigat

Estany d'Ivars i centre d'interpretació Cal SinénAmb 126 hectàrees de làmina d’aigua i 6 km de perímetre, aquest estany recuperat que s’alimenta de l’aigua del canal d’Urgell és una de les zones humides més importants de la Catalunya interior. Destaca la gran riquesa ornitològica de l’estany, amb més de 200 espècies de tot tipus: sedentàries, estivals, hivernants o de pas. A l’hivern s’hi donen concentracions de centenars d’ànecs, fotges, gavines, fredelugues, etc.

L’estany disposa de dos punts d’informació i d’itineraris naturals equipats amb miradors, aguaits i plafons d’interpretació ambiental. Més informació: https://estanyivarsvilasana.cat/Castell del Remei

Castell del Remei és el primer celler català construït segons el model tipus bordelès de château envoltat de vinyes. Inicià l’activitat vinícola l’any 1780 a Penelles, amb el propòsit d’elaborar únicament vins de criança. El castell és una construcció de finals del segle XIX sobre una antiga edificació, disposa d’un santuari d’estil classicista italianitzant. També hi ha restes d’una colònia agrícola amb un molí, una antiga destil·leria i tallers de boteria i ferreria. Visites guiades al celler. Més informació:

http://www.castelldelremei.com/

Centre d'Interpretació President Lluís Companys del Tarròs

(14 km): Exposició permanent i interactiva dedicada a la figura, obra i època de Companys.

Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa

(10 km): Centre d'interpretació on s'explica la transformació natural, social i econòmica del territori arran de la construcció dels Canals d'Urgell, al segle XIX.

Museu dels Vestits de Paper de Mollerussa

(10 km): El museu és fruit del concurs de Vestits de Paper que s’hi celebra des de fa 50 anys i divulga aquesta forma de creació, de disseny, de treball.

Seu Vella de Lleida

(35 km): A només 40’ de Linyola s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella, format per la catedral antiga, el castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques. Com a curiositat esmentar que el campanar de Linyola està agermanat amb el campanar de la Seu.